Gisela och Louise
Nybakta kanelbullar
Ute på promenad

18 november 2021

Friskvård i företaget

Hållbart företag

Från start har vi varit väldigt bestämda om att vi ska ha ett hälsosamt arbetssätt för att skapa ett hållbart företag och framför allt för att vi ska vara våra bästa vi.

Friskvård för oss

Vi försöker sammanfatta vad vi tycker omfattas av friskvård, i vårt företag. Vore väldigt kul att få mer inspiration samt tankar och idéer på vårt arbetssätt.

Friskvårdsbidrag
Tidigare har vi gett oss friskvårdsbidrag för att träna på gym, gå på danskurs eller liknande. Allt för att uppmuntra till rörelse. Under pandemin har vi istället gett oss själva förutsättningar för att träna hemma.

Arbetstider
En av de stora delarna i vårt hållbara arbetssätt är att vi valt att ha en arbetsdag på sex timmar istället för de traditionella åtta timmarna. Det är något vi ofta uppmärksammas för och får frågor om – och har skrivit ett tidigare inlägg om.

Promenadmöten
Det är något som är så enkelt egentligen, men kan vara svårt att få in rätt rutin på. Under arbetsdagarna kommer man behöva ha möten, både interna och med kunder. Ett hett tips är att ta mötena på gående fot. Vi har mest haft våra interna möten gående, för att verkligen prata genom, spåna idéer och tänka fritt. Det blir en helt annan sak att diskutera och inspireras när man går och andas frisk luft än att sitta inne på kontoret och värka fram idéer.

Vardaglig energi
Varje dag äter vi frukost på kontoret, en härlig start på dagen. Vi har också frukt för varje dag och alltid ett mellanmål på slutet av dagen. Det är viktigt att fylla på med energi för att hålla fokus under våra händelserika dagar.

Mental hälsa
Det kan gå upp och ner i stressnivå under olika perioder. Vi har en öppenhet i företaget att lyfta när det blir för mycket. Är det svårt att sova för att vi är stressade för morgondagen eller om vi rent av tänker på jobb under fritiden – då lyfter vi det. Då gör vi direkt någonting åt det. Planerar om, ser över vad som är viktigast så vi kan prioritera och rensa. Det hjälper alltid och det är så skönt att ha den öppenheten.

Fikastunder
Vi tycker om att fika, så är det. För oss är det också friskvård, att njuta av de små stunderna. Ta en paus och vara i nuet. Gärna med en nybakad bulle eller några lyxiga chokladpraliner.

Tydliga gränser
Det här är stort för oss. Vi har väldigt tydliga gränser mellan arbetstid och fritid. Vi har våra bestämda arbetstider och när arbetsdagen avslutas tar privatlivet vid. Våra arbetstelefoner lämnar vi på kontoret och tar inga samtal på kvällen. För oss är det viktigt att hålla oss till de här tydliga gränserna. Speciellt för att få återhämtning, fullt fokus på familj och fritidssysslor.