Kategorier
Vardag på en webbyrå

Instagram Takeover

Vi tog över Drivhuset Borås Instagram-konto över en dag!

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Tillgänglighetsanpassa hemsidan

Vi tycker det är viktigt att anpassa hemsidan till flera olika besökare, oavsett om man har en funktionsvariation eller inte. Ta reda på vad en tillgänglighetsanpassning innebär!

Kategorier
Vardag på en webbyrå

4 sätt att hålla hemsidan säker

WordPress har redan mycket säkerhetsåtgärder integrerat, men det finns saker du kan göra för att säkra upp ytterligare. Läs våra fyra tips!

Kategorier
Vardag på en webbyrå

6 timmars arbetsdag

Det är många som reagerar på att vi arbetar sextimmarsdagar, varje arbetsdag. Det är någonting vi gjort, nästan ända från start. Under första året bestämde vi att testa det och vet ni – vi har svårt att tro att vi kommer återvända till de klassiska åtta timmarna per dag.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Belöningar

Vi har tidigare skrivit om hur viktigt och motiverande det kan vara att arbeta med delmål. Det är minst lika viktigt att redan från början ange belöningar för varje delmål, anser vi 🙂 Hos oss arbetar vi snarare mot delmålen än att tänka på de stora målen, även om det är själva delmålens slut.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Vi planterar träd

Ett ord vi nyligen tagit till oss och härmed arbetar efter är möjliggörare. Ordet fick vi till oss under en utbildning med fokus på att bland annat hitta hållbara arbetssätt och produkter. När man inte har en fysisk produkt kan det kännas svårt att ha en cirkulär affärsmodell och det är där möjliggörare kommer in.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Arbeta med delmål

Att ta sig tiden att sätta mål, stora som små är väldigt viktigt. Det kan vara långsiktiga som är flera år fram i tiden eller ett par olika mål för året. Varje år sätter vi tillsammans de mål vi har, men något som vi nästan ser är ännu viktigare än just målen är delmålen för att ta sig dit.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

E-handelsdagen 2021

Vi var och lyssnade på årets E-handelsdag här i Borås. Som Sveriges e-handelsstad är det ju ett måste tycker vi 🙂 Det pratades mycket om framtiden, hur samhället och köpbeteenden kommer att ändras och redan har ändrats i och med pandemin vi lever i. Förändringarna har gått fortare än vi trott.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Komprimera dina bilder

Tiden det tar innan hemsidan helt laddats, kallas för laddningstid. Ju kortare laddningstid desto bättre. Det är något att sträva efter, speciellt eftersom man ser ett samband med fler konverteringar på hemsidor med korta laddningstider.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Mobilmeny i nederkant

Att ha mobilmeny i nederkant ä inte särskilt vanligt på hemsidor men när det gäller appar blir det allt vanligare. Vi ser det exempelvis i appar som Instagram och Facebook. Anledningen till detta är att användarna oftast navigerar på skärmen med tummen. Är då menyn i nederkant kommer man lättare åt den. Ganska logiskt när man tänker på det.