Kategorier
Vardag på en webbyrå

6 timmars arbetsdag

Det är många som reagerar på att vi arbetar sextimmarsdagar, varje arbetsdag. Det är någonting vi gjort, nästan ända från start. Under första året bestämde vi att testa det och vet ni – vi har svårt att tro att vi kommer återvända till de klassiska åtta timmarna per dag.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Belöningar

Vi har tidigare skrivit om hur viktigt och motiverande det kan vara att arbeta med delmål. Det är minst lika viktigt att redan från början ange belöningar för varje delmål, anser vi 🙂 Hos oss arbetar vi snarare mot delmålen än att tänka på de stora målen, även om det är själva delmålens slut.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Vi planterar träd

Ett ord vi nyligen tagit till oss och härmed arbetar efter är möjliggörare. Ordet fick vi till oss under en utbildning med fokus på att bland annat hitta hållbara arbetssätt och produkter. När man inte har en fysisk produkt kan det kännas svårt att ha en cirkulär affärsmodell och det är där möjliggörare kommer in.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Arbeta med delmål

Att ta sig tiden att sätta mål, stora som små är väldigt viktigt. Det kan vara långsiktiga som är flera år fram i tiden eller ett par olika mål för året. Varje år sätter vi tillsammans de mål vi har, men något som vi nästan ser är ännu viktigare än just målen är delmålen för att ta sig dit.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

E-handelsdagen 2021

Vi var och lyssnade på årets E-handelsdag här i Borås. Som Sveriges e-handelsstad är det ju ett måste tycker vi 🙂 Det pratades mycket om framtiden, hur samhället och köpbeteenden kommer att ändras och redan har ändrats i och med pandemin vi lever i. Förändringarna har gått fortare än vi trott.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Komprimera dina bilder

Tiden det tar innan hemsidan helt laddats, kallas för laddningstid. Ju kortare laddningstid desto bättre. Det är något att sträva efter, speciellt eftersom man ser ett samband med fler konverteringar på hemsidor med korta laddningstider.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Mobilmeny i nederkant

Att ha mobilmeny i nederkant ä inte särskilt vanligt på hemsidor men när det gäller appar blir det allt vanligare. Vi ser det exempelvis i appar som Instagram och Facebook. Anledningen till detta är att användarna oftast navigerar på skärmen med tummen. Är då menyn i nederkant kommer man lättare åt den. Ganska logiskt när man tänker på det.

Kategorier
Press Vardag på en webbyrå

Intervju i Min Firma

Jovars, nu är vi tydligen omslagsbrudar – med en intervju! Sedan start har vi varit medlemmar i Unionen Egenföretagare. Under åren har vi flera gånger kunnat använda oss av deras olika hjälpmedel eller tips. Nyligen hade vi ett samtal med en affärscoach och på det viset blev de ännu lite mer bekanta med oss.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Hur lång tid tar det att rankas på Google?

Hur lång tid tar det att rankas på Google? Detta är en fråga som många ställer sig. Frågan är tyvärr inte helt lätt att svara på. Ahrefs gjorde en undersökning tidigare i år och fick fram en del intressanta resultat.

Kategorier
Vardag på en webbyrå

Sprida din hemsida

Tre tips på hur du kan sprida din hemsida – Fjärde och sista delen i vår bloggserie, sprid din hemsida, publicerades idag. De föregående delarna har vi belyst hemsidans system, hemsidans struktur och hemsidans skötsel. Alla delar går under samma ämne, Få ut mer av din hemsida. Gillade du vårt upplägg och blir inspirerad att ta tag i din hemsida får vi bara gratulera!